Първоначално публикувано от dianpetrov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Днес ремонтирах вариатора, смених ангренажа и ролките...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от dianpetrov Покажи съобщениезначи е с криви клапани в наи добриа вариант така ли156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Добре де, така да го разбирам, че хлопането на вариатора не е някакъв проблем....за пример. Колата съм я купил преди 5 000 км. Като от тези съм ходил 3 пъти до Бургас и обратно. Когато я купих-смених маслото (HPX). Маслото знам е много гъсто, но смятам, че по-добре така. Смазването е по-добре. Но това нява значение. Вариатора си тракаше, като я купих и като чух, че трябва да дам почти 500 лв. за ремонти около него си казах - БАТЕ КАРАЙ Я ТАЯ КОЧИНА, НЕ СИ Я КУПИЛ, ЗА ДА ВИСИШ ПО СЕРВИЗИТЕ!
И си я карам....До към 2500 об. колата е супер спъната, след 2 500 се отпушва и тръгва като побъркана! Съмнявах се първо да не би да не ми е зацепен добре ремъка, но се отказах от тази версия, защото когато караш с 200 км/ч - 10 мин. при незацепен добре ремък 100% ще се прецака нещо, а то...нищо...
Тааа след цялата тази приказка...казвам стигнах до заключението, че ми трака вариаторът, защото трака като дизел, а колата след 2 500 оборота върви като луда, харчи 13 в града, 6.5 при 100 км/ч и 8.1 в смесен цикъл при 30% градско. Така, че този вариатор не смятам да го пипам, защото ако го пипна то ще е само за ремонтен комплект, а в някой сервиз 100% ще ме изнудят да го сменя целия и ще си оставят ръцете, ако не го сменя, за да си кажат "а сега, балък, ше идваш пак"...та така!
Вие разбирате, а аз питам! С тракащ вариатор, работеща като дизел бензинова 2.0 тс, проблем ли е от техническа гледна точка да си я карам така?! И ако да-докога?! Иначе шума даже си ме кефи - старата ми кола беше нафтова и звука дори си ме радваALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеДобре де, така да го разбирам, че хлопането на вариатора не е някакъв проблем....за пример. Колата съм я купил преди 5 000 км. Като от тези съм ходил 3 пъти до Бургас и обратно. Когато я купих-смених маслото (HPX). Маслото знам е много гъсто, но смятам, че по-добре така. Смазването е по-добре. Но това нява значение. Вариатора си тракаше, като я купих и като чух, че трябва да дам почти 500 лв. за ремонти около него си казах - БАТЕ КАРАЙ Я ТАЯ КОЧИНА, НЕ СИ Я КУПИЛ, ЗА ДА ВИСИШ ПО СЕРВИЗИТЕ!
И си я карам....До към 2500 об. колата е супер спъната, след 2 500 се отпушва и тръгва като побъркана! Съмнявах се първо да не би да не ми е зацепен добре ремъка, но се отказах от тази версия, защото когато караш с 200 км/ч - 10 мин. при незацепен добре ремък 100% ще се прецака нещо, а то...нищо...
Тааа след цялата тази приказка...казвам стигнах до заключението, че ми трака вариаторът, защото трака като дизел, а колата след 2 500 оборота върви като луда, харчи 13 в града, 6.5 при 100 км/ч и 8.1 в смесен цикъл при 30% градско. Така, че този вариатор не смятам да го пипам, защото ако го пипна то ще е само за ремонтен комплект, а в някой сервиз 100% ще ме изнудят да го сменя целия и ще си оставят ръцете, ако не го сменя, за да си кажат "а сега, балък, ше идваш пак"...та така!
Вие разбирате, а аз питам! С тракащ вариатор, работеща като дизел бензинова 2.0 тс, проблем ли е от техническа гледна точка да си я карам така?! И ако да-докога?! Иначе шума даже си ме кефи - старата ми кола беше нафтова и звука дори си ме радваDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКарай щом не ти се дават пари. Но вариатора действа точно в ниските обороти и може би за това имаш занижена мощност преди 3000 оборота.
И аз не мога да си обясня....когато колата върви ок във високи, когато има масло, когато то се сменя редовно, когато колата не се зори (сменям предавка на 2 000 оборота) и 110 извън града...какъв фатален проблем може да създаде един вариатор?!ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеНе може да ме остави на път, да ми се прецака мотора и т.н.
И аз не мога да си обясня....когато колата върви ок във високи, когато има масло, когато то се сменя редовно, когато колата не се зори (сменям предавка на 2 000 оборота) и 110 извън града...какъв фатален проблем може да създаде един вариатор?!Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеА това "виене", което всеки ми казва "те алфите така си вият"...чува се от двигателя....смених сумати ролки...тва пак си вие?! Идеи?!Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Виенето може да е и от балансиращите валове-при мен беше така и също звучи като климатика,който спомена колегата оем.И моята е много спъната под 3000 оборота,а вариаторът ми е 6-тица.Това е слабото място на тези мотори.Преди имах 2-литрова 155-ца със стария мотор,която е по-малко коне,а вървеше повече от 156-цата,така че не се коси ще свикнеш с този проблем и като тръгнеш с малко повече мъгел няма проблем.А за вариятора може спокойно да караш така,щом не те дразни че е като дизелак на звук.
Comment
-
На мен ремъка ми е махнат от климатика. Шайбата на компресора е подбита и ми наранява ремъка и съм го махнал и сложих по-къс. Така, че компресора не е. Две ролки, лагери на алтернатор съм сменил. Намали воя, но пак си вие...карам така вече около 5-6 000 киломитра...нито се увеличава, нито намалява...вие си....а идея нямам...ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
Comment
-
И тя може да вие така гадно. Просто човека каза, че всички били така и за тва реших, че е климатика.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Да бях махнал пистовия и без него пак вие. Нали не толкова силно, но при подаване на газ казва "ВИИИУУУУ"и на ниски обороти не вие....прилича ми на нещо като лагер, но ми е по-евтино да гадая тук с вас, отколкото да ходя в някой сервиз за провелка, където ще ме върнат в първи клас!
ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеДа бях махнал пистовия и без него пак вие. Нали не толкова силно, но при подаване на газ казва "ВИИИУУУУ"и на ниски обороти не вие....прилича ми на нещо като лагер, но ми е по-евтино да гадая тук с вас, отколкото да ходя в някой сервиз за провелка, където ще ме върнат в първи клас!
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеДа бях махнал пистовия и без него пак вие. Нали не толкова силно, но при подаване на газ казва "ВИИИУУУУ"и на ниски обороти не вие....прилича ми на нещо като лагер, но ми е по-евтино да гадая тук с вас, отколкото да ходя в някой сервиз за провелка, където ще ме върнат в първи клас!
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
Comment